Uroš Kojadinović i Andrej Trnavac (©Starsport)
Uroš Kojadinović i Andrej Trnavac (©Starsport)

Partizanovi biseri Kojadinović i Trnavac: Ambicije rastu, idemo na trofeje

Vreme čitanja: 5min | sre. 01.03.23. | 08:05

„Ovo nam je sigurno najveći skalp ove sezone“, smatra desni bek Partizana. „Najbolja odbrambena utakmica, Vuk Lazović nam je komandant“, ističe golman vicešampiona Srbije

Pao je Vardar na Banjici. Naravno, nije to ni blizu onog tima koji se pre samo tri i po godine drugi put popeo na krov Evrope (samo je ostao u klubu kapiten Stojanče Stoilov), ali svakako veliki skalp crno-belih u skoro punoj Banjici. Vraća se rukomet u Srbiji na mesto gde mu pripada. Skoro 2.000 gledalaca u meču SEHA lige nagoveštaj je buđenja nekada trofejnog sporta koji je dugo bio na margini.

Partizan je pokazao da može mnogo, da raste kao tim. U prvom delu sezone bio je ubedljivo najmlađi tim u ligi. Kvartet crno-belih bisera je nosio ekipu, mladi bekovi – Uroš Kojadinović, Stefan Petrić i kapiten Nikola Zečević, uz nešto starijeg golmana Andreja Trnavca. Nije bilo rotacije, kada bi jedan od njh imao slab dan, klub iz Humske bi posustajao. Zimus je nova uprava dovela trojicu iskusnih igrača, Vuka Lazovića, Nemanju Milovanovića i Mladena Šotića.

Izabrane vesti

Sada je Partizan na papiru odmah iza devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije, Vojvodine, a pre početka šampionata veće šanse su davane i pančevačkom Dinamu i Metaloplastici.

Uroš Kojadinović je šutem sa 10 metara, s dve noge, u poslednjoj sekundi meča stavio jagodicu na šlag. Srušen je Vardar (28:22) kao najava renesanse crno-belih u nastavku sezone i borbe za trofeje u domaćim okvirima.

Utisci su sjajni. Odigrali smo odličnu utakmicu svih 60 minuta koja je bazirana na tvrdoj odbrani. Spremali smo se dobro za ovaj meč, znali smo da će da dođe mnogo navijača. To nam je bio motiv više i vetar u leđa. Prezadovoljan sam ambijentom i pobedom. Ne smemo da se zanosimo, moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, očekuje nas za vikend teška utakmica u Šapcu koja nam je bitna za plej-of“, rekao je Kojadinović za Mozzart Sport i dodao:

Definitivno su nam navijači osmi igrač. Nismo baš očekivali da će biti ovako puna dvorana, ovo je za svaku pohvalu. Drugačije je kad se igra pred praznim tribinama, dok te ovaj ambijent nosi, tera da daš maksimum“.

U prvom meču u Skoplju pružen je dobar otpor crveno-crnima (26:31), a sada je do nogu potučen nekadašnji šampion Evrope.

Ovo nam je sigurno najveći skalp ove sezone, možda i poslednje dve, tri godine. Znali smo ko nam dolazi, tu su reprezentativci Makedonije, nekoliko stranaca, iskusni Manaskov i Stoilov. To nam je bio veliki motiv da odmerimo snage i dobijemo takve igrače“.

20.45: (1,30) Gudme (9,00) Zagreb (4,40)

Partizan sada svi vide kao najvećeg takmaca silnoj Vojvodini u Arkus ligi, koja je takođe u sjajnoj formi, gazi sve kako u domaćim okvirima, tako i u Evropi gde je stigla do četvrtfinala EHF kupa.

Možemo mnogo, posebno u Beogradu. Pre početka sezone cilj nam je bio da izborimo plej-of. Zimus su nam stigla trojica iskusnih igrača. To nam je falilo u prvom delu sezone, pojačali smo se, ima nas više u rotaciji. Porasla su nam ambicije i imamo visoke ciljeve. Voša je veliki favorit, ali imamo jak domaći teren, imamo potencijal da se nosimo s njom. Nadam se da ćemo uspeti da izborimo finale plej-ofa, a onda je sve moguće“.

Desni bek Partizana kuca na vrata najbolje selekcije. Bio je letos član mediteranske reprezentacije koja je osvojila bronzu u Alžiru. Bio je na širem spisku Tonija Đerona za Svetsko prvenstvo i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali je jaka konkurencija na njegovom mestu. Prednost zasad imaju Miloš Orbović, Predrag Vejin i Jovica Nikolić. Skromni Subotičanin, koji ima 22 godine, veruje da njegovo vreme dolazi.

"Smatram da će taj poziv da dođe jednog dana. Na meni je da radim, da se trudim. Potrebno je vreme i iskustvo. Znači mi što sam na širem spisku, bio sam i na Mediteranskim igrama. Upoznat sam sa sistemom rada Tonija Đerone i verujem da ću uskoro da dobijem šansu i u najboljoj selekciji“.

Počeo je kao krilo, već drugu sezonu je bek. Prednost je što može da pokrije obe pozicije.

Ja sam krilo koje može da igra beka. Tako su me okarakterisali mnogi treneri. Trenutno sam bek i mislim da se dobro snalazim. Smatram da mogu da pokrijem tu poziciji i zbog odbrane. To mi je veliki plus“, zaključio je jedan od najboljih igrača Partizana u dosadašnjem toku šampionata.

Andrej Trnavac je bio fenomenalan protiv Vardara. Začarao je mrežu, imao čak 20 odbrana, pokazao da će biti zvezda letnjeg prelaznog roka, da će mnogi pokucati na njegova vrata kako bi ga angažovali. Skidao je zicere sa šest metara, sredinom drugog poluvremena je bio prava hobotnica, ništa nije prolazilo iza njegovih leđa. Serijom odbrana, crno-beli su se odlepili i srušili velikog rivala.

Ne pamtim da je ovakva atmosfera bila na Banjici. Predivno je igrati u takvom ambijentu. Verujem da ćemo i u u narednim utakmcima da imamo ovakvu podršku. Mnogo nam znači. Pao je dvostruki šampion Evrope, nije mala stvar. Verovatno je ovo naša najbolja partija ove sezone. Najbolji ambijent, najbolja odbrana, sve je bilo savršeno“, prvi su utisci Trnavca.

Ova pobeda verovatno će da bude podstrek za naredne mečeve, mnogo izazova je pred crno-belima.

Pojačali smo se ove zime, kockice se polako slažu. Idemo na titulu, da osvojimo Kup Srbije. I Vojvodina igra fenomenalno, dolazi nam uskoro na Banjici. Verujem da ćemo s njom da igramo finale i u prvenstvu i Kupu Srbije. Imamo šanse, rastemo kao ekipa, pa smatram da možemo još bolje“.

Tokom cele sezone Trnavac je stub Partizana, najbolji golman u našoj ligi. Protiv Vardara je imao meč sezone.

Imao sam mnogo intervencija, ali su i saigrači bili sjajni. Odbrana nam je bila fantastična, svako je radio svoj posao, pokrivao prostor, pa je i meni bilo lakše. Defintivno naše najbolje izdanje. Došao nam je skoro Vuk Lazović, on je komandant odbrane, svi ga slušamo. Mnogo nam pomaže da i taj segment igre popravimo“.

Posle ove pobede i ambicije u SEHA ligi su porasle. Crno-beli su blizu prvog mesta u Grupi B i izbegavanje Vesprema i Vojvodine u četvrtfinalu plej-ofa. Sledi ovog meseca dvomeč sa slovačkim šampionom Tatranom iz Prešova, učesnikom Lige Evrope.

Posle ove pobede sigurno su nam i u ovom takmičenju porasli apetiti. Verujem da ćemo i u nastavku da igramo u ovakvom ambijentu, da će navijači da nam budu osmi igrač kao protiv Vardara“, istakao je golman crno-belih.



tagovi

RK PartizanUroš KojadinovićAndrej TrnavacSEHA ligaRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara